Около 80% петролните рафинерии във Венецуела са спрели работа, съобщава

...
 Около 80% петролните рафинерии във Венецуела са спрели работа, съобщава
Коментари Харесай

Спряха 80% от петролните рафинерии във Венецуела

 Около 80% петролните рафинерии във Венецуела са спрели работа, оповестява ТАСС. Засега работят единствено два огромни нефтохима " Амуай " и " Кардон ", които са част от комплекса " Парагуана ".
Причината за прекъсването на работа е стачка проведена от профсъюзите. Според един от синдикалните водачи сега нефтохимическата промишленост в богатата на нефт латиноамериканска страна не е в положение да създава течни горива, а единствено работи за първично пречистване на суровината, която след това се изнася на ниски цени в Съединени американски щати. Във Венецуела на процедура е спряло производството на бензин, изключително на високооктанов. В страната има недостиг на течни горива.

Само преди месец поради корупция бяха заменени министърът на петролната индустрия и шефът на държавната нефтена компания PDVSA. Отделно бяха задържани 65 управителни сътрудници от петролния бранш, включително топ-мениджъри. Задържан бе и някогашният началник на Citgo - американският филиал на PDVSA. Всички те са упрекнати в пране на пари и незаконен сговор.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР